Search
Close this search box.
PON - PET 7h - 17h, SUB: 7h -12h

OPĆI UVJETI POSLOVANJA:

Na internet stranicama www.jela-trgovina.hr nudimo Vam mogućnost kupnje proizvoda koji su raspoloživi na stranici prikaza pojedinog proizvoda. Također, nudimo Vam korisne informacije o samim proizvodima kao i stručne savjete za uporabu i primjenu nekih od proizvoda iz našeg asortimana, informacije o promocijama i novostima u ponudi i slično.


Korištenjem usluga ponuđenih na web mjestu www.jela-trgovina.hr korisnik prihvaća ove uvjete. Uvjete je moguće u svakom trenutku pročitati na ovim stranicama, te zadržavamo pravo izmjene bez prethodne najave.

Davatelj usluga i prodavatelj proizvoda i usluga u elektroničkoj trgovini na internet stranicama www.jela-trgovina.hr je:

Jela trgovina d.o.o.

Podstinice 54

21230 Kaštel Gomilica

OIB: 61234428280

Osnovni pojmovi i obveze

Korisnik

Korisnik je svaka fizička ili pravna osoba koja posjeti ili koristi usluge ovog web mjesta. Svi korisnici obavezni su koristiti usluge na ovim internet stranicama u skladu s njihovom namjenom i ovim uvjetima te uobičajenim pravilima ponašanja na internetu. U postupku naručivanja i prilikom korištenja drugih usluga gdje se traži unos podataka korisnik je obavezan unositi točne podatke.

Kupac

je svaka osoba koja je nakon pregleda i odabira proizvoda ili usluge izvršila unos svojih podataka te kupila proizvod ili uslugu. Kupac može biti u svojstvu fizičke osobe ili tvrtke (R1 kupac). Kupac i prodavatelj se obvezuju poštivati Opće uvjete poslovanja te druge zakonske propise koji reguliraju kupovinu putem internet stranice odnosno kupovinu na daljinu. 

Osnovne obveze prodavatelja

 

JELA TRGOVINA kao davatelj usluga i prodavatelj u internet trgovini postupa i pruža usluge u skladu s ovim uvjetima te zakonima i drugim propisima Republike Hrvatske.

 

JELA TRGOVINA je odgovorna za materijalne nedostatke proizvoda u skladu sa Zakonom o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15).

Naručivanje i potvrda narudžbeNakon što je odabrao proizvode i spremio ih u svoju košaricu korisnik na blagajni Webshopa daje potrebne podatke o kupcu, adresi dostave tj. načinu preuzimanja i plaćanju. Neispravni unosi tijekom ovog procesa označeni su crvenom bojom s pratećim porukama o greškama.

Ukoliko je potreban R1 račun za pravne subjekte, prilikom zaključivanja narudžbe potrebno je odabrati opciju „R1 račun“ i popuniti potrebne podatke.

Nakon zaprimanja narudžbe korisnik dobiva potvrdu zaprimanja svoje narudžbe e-poštom.

Kupoprodajni ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada JELA TRGOVINA Webshop kupcu pošalje e-mail o statusu njegove narudžbe s naslovom: „Potvrda narudžbe“. Ukoliko kupac primijeti da je unio pogrešne podatke potrebno nas je kontaktirati na tel. 021/223-111.

Cijene proizvoda u webshopu izražene su u kunama sa uključenim PDV-om i vrijede isključivo u trenutku kupnje putem interneta. Webshop je zaseban kanal prodaje i cijene ne moraju nužno biti istovjetne s cijenama drugih kanala prodaje. Prodavatelj će, ukoliko neki od naručenih proizvoda Kupca nisu dostupni, obavijestiti Kupca koji u tom slučaju ima pravo otkazati narudžbu ili prihvatiti drugi rok isporuke.

U slučaju da nismo u mogućnosti isporučiti proizvod jer su smanjene zalihe naručenog proizvoda i nije ga moguće naručiti od dobavljača, trgovac će pismeno obavijestiti Kupca koji može otkazati narudžbu ili eventualno prihvatiti novi rok isporuke. Odluči li se Kupac otkazati narudžbu, trgovac će Kupcu vratiti uplaćeni novac prema uvjetima iz Ugovora o kupnji na daljinu.

Ukoliko Kupac odustane od kupnje, povrat novca će se izvršiti na isti način koji je kupac platio. Zadržavamo pravo na nadoknadu troškova manipulacije robom, troška dostave ili druge troškove koje su mogli nastati uslijed otkazivanja narudžbe.

Kod preuzimanja naručene robe u Prodajnom centru, račun za kupljene proizvode Kupac će dobiti prilikom preuzimanja robe, a kod dostave na kućnu adresu, račun će biti dostavljen s pošiljkom ili mailom.

Zaključenje kupoprodajnog ugovora

Nakon uspješne obrade narudžbe, koja je plaćena u webshopu ili bankovnom uplatom, i pripreme pošiljke, izdajemo račun i šaljemo ga korisniku e-poštom. Ako je korisnik izabrao rezervaciju i plaćanje u prodajnom centru, račun se izdaje na blagajni prodajnog centra pri preuzimanju proizvoda. Ako je korisnik odabrao plaćanje pouzećem, račun ćemo poslati e-poštom

 

Kupoprodajni ugovor se zaključuje u trenutku izdavanja računa. Potvrda zaključenja ugovora za narudžbe plaćene u webshopu, bankovnom uplatom ili pouzećem je e-poruka s priloženim računom, kojeg korisnik može spremiti za svoju evidenciju, a za narudžbe tj rezervacije koje korisnik plaća u prodajnom centru, potvrda je račun izdan na blagajni centra.