Search
Close this search box.
PON - PET 7h - 17h, SUB: 7h -12h

SOLNA KISELINA DOMUS 18%-20% 1L

Pozovi za cijenu

Opis

SOLNA KISELINA DOMUS 9%

Naziv proizvoda :Solna kiselina 9%.

Neto količina:1 l

Sastojci / Sastav: voda, klorovodična kiselina (CAS: 7647-01-0).

Upozorenje i važne napomene čuvat i izvan dohvata djece. NAPOMENA: Ne smije se prelijevati, puniti u posude iz kojih se jede, pije ili u kojima se drže namirnice. Ispražnjenu ambalažu isprati većom količinom vode te odložiti u predviđeni spremnik za otpad.

PRVA POMOĆ: U slučaju udisanja para izići na čisti zrak. Nakon dodira s kožom skinuti kontaminiranu odjeću i mjesta dodira isprati s većom količinom vode (minimalno 15 minuta). Ako se pojavi nadražaj na koži potražiti pomoć liječnika i pokazati mu ovu uputu. U slučaju dodira s očima ukloniti kontaktne leće ukoliko ih nosite, te ispirati laganim mlazom vode i pri tom kružiti s očima tako da voda dospije u sve dijelove oka. Ispirati najmanje 25 minuta. U slučaju crvenila ili jakog suzenja potražiti pomoć oftalmologa. Ako je došlo do gutanja, isprati usta vodom i NE IZAZIVATI POVRAĆANJE. Popiti 1-2 čaše vode i odmah potražiti pomoć liječnika.

Upute za uporabu:

Namjena: Solna kiselina 9% se koristi za uklanjanje kamenca s površina od kiselootporne keramike, porculana i plastike. Način upotrebe: prilikom upotrebe OBAVEZNO zaštititi oči, lice i ruke. Koristiti u postojećoj koncentraciji, nije potrebno razrijediti. Solnu kiselinu nanijeti na onečišćenu površinu, ostaviti 10-15 minuta kako bi izreagirala s kamencem ili onečišćenjem i zatim dobro isprati s većom količinom vode. Pri jačim onečišćenjima postupak ponoviti .

Uvjeti čuvanja :Skladištiti u tvornički zatvorenoj ambalaži u suhim i dobro ventiliranim prostorima. Ne skladištiti s lužinama, namirnicama niti u metalnoj ambalaži.

Zemlja podrijetla (mjesto podrijetla):Hrvatska Proizvođač :ISKRA ZELINA KEMIJSKA INDUSTRIJA d.o.o., Fučkani 6, 10380 Sv. Ivan Zelina, Hrvatska